Korting! We hebben plaats nodig!

Waarde klanten en sympathisanten,
Beste vrienden,

De vakantie heeft ons deugd gedaan en we hopen van harte dat u hetzelfde kan zeggen.

Vol goede moed starten we op: we hopen dat de collecties die we voor de komende herfst en winter besteld hebben nu mondjesmaat kunnen worden geleverd.
DSC04932Het moet gezegd: onze economie kreunt en zucht!  Ook onze buitenlandse leveranciers zien orders geschrapt worden, ofwel door bedrijven die bankroet zijn, of door winkels die alvast de (bio)handdoek in de ring gooien. Nooit eerder waren we ons zo bewust van de lange weg en de vele productieprocessen die ons T-shirt ondergaan heeft alvorens we het over ons hoofd trekken;  hoe mensen en mensenlevens afhankelijk zijn van mekaar en hoe kwetsbaar onze onderlinge verbindingen.

Bij Maria’s corner zijn we hoopvol.  We zijn 3 jaar geleden met dit project begonnen omdat we er rotsvast op vertrouwen dat een samenleving zonder uitbuiting mogelijk is. Waar respect voor de aarde en haar bewoners geen utopie is, en ook geen slogan!  U bent en blijft de belangrijkste speler in dit project: we zijn afhankelijk van uw keuzes om Maria’s corner blijvend waar te maken.

Door de corona maatregelen zijn we heel lang gesloten geweest en hebben we nog  behoorlijk wat stock.  We heropenen de winkel dan ook met kortingen van 20% op onze einde reeksen. We hopen dat we u ermee van dienst kunnen zijn. Voor ons betekent het plaats in de rekken en vers geld!

Veel groeten, nog een mooie nazomer!
Maria en Christine

Even uitblazen…

Waarde klanten,
Beste vrienden,

Sedert 12 mei, de dag waarop de deur van Maria’s corner weer open mocht, beleefden we waarlijk prettige en intense weken!

U kwam ons opzoeken voor een babbel, om te kopen wat u nodig had, voor een geschenk voor deze of gene, of gewoon om mekaar weer te zien!
Voldoening, dat is het gevoel dat overheerste bij ons:  de bevestiging krijgen dat het duurzame pad dat we consequent trachten te bewandelen en te promoten, zinvol is en aanslaat.

We zijn heel dankbaar voor het vertrouwen dat u in ons stelt en dat we samen met u – ondanks alle (corona)verlokkingen van multinationals en e-commerce- mogen vormgeven aan een economie op mensenmaat, waarin bio, fair en lokaal centraal staan.

(c)VisitMonsMomenteel lonken de zomer, het spelen met Valentina en het zalige nietsdoen…
Daarom sluiten we van 21 juli t.e.m. 15 augustus.
We wensen u van harte een aangename en ontspannen zomertijd!

Veel groeten,

Maria en Christine

 

 

Slow consumption!

Waarde klanten,
Beste vrienden,

Nadat we het heftigste deel van de coronacrisis achter ons mogen laten, veren we terug op!  Het is bijzonder plezierig om u terug te zien, u te mogen bedienen en/of bijstaan in wat u zoekt.

Handelaren die tijdens de coronacrisis gedwongen (of niet) hun zaak sloten, werden door de overheid heel behoorlijk financieel ondersteund, zo ook Maria’s corner.
Maar ondernemers zouden geen ondernemers zijn als ze geen inhaalmanoeuvres bedachten en allerlei initiatieven op poten zetten die u moeten stimuleren om meer te consumeren.  Zo zijn er bijvoorbeeld zondagsopeningen gepland en is er dit weekend #KortrijkKorting, een shopping event dat de door de maatregelen afgelaste zomerbraderie moet vervangen.

biokledij 5Met Maria’s corner hebben we de uitnodigingen om aan deze verkoopcampagnes deel te nemen, gelaten voor wat ze waren en verkiezen ook post-corona 100% trouw te blijven aan waar we voor staan:  duurzaam, kwaliteitsvol, eerlijk en tijdloos textiel.  Slow fashion, zou je kunnen zeggen, een marketingbegrip dat het momenteel wel ‘doet’ en zowat lijnrecht staat tegenover de gangbare ‘fast fashion’ kledingindustrie:  modegril, niet duurzame materialen, goedkope afwerking, wegwerp, uitbuiting van arbeid(st)ers…
Ook nieuw onderzoek maakt duidelijk dat kledingbedrijven hun arbeid(st)ers geen leefbaar loon uitbetalen! Denk hierbij niet alleen aan de C&A’s, H&M’s of Primarks:  ook de meeste dure en duurdere merken hebben boter op hun hoofd. Check het internationaal netwerk Clean Clothes Campaign en de #fashionchecker die inzicht geeft in de hongerlonen die gangbaar zijn in de kledingindustrie.
Als je dan ook nog eens weet dat ontelbare containers met bestellingen die gereed stonden voor verscheping, door de grote kledingspelers geannuleerd werden omwille van de coronacrisis, beseffen we dat de “post-corona-betere-wereld” nog niet voor morgen is…

En wij stellen ons ook de vraag: hoeveel invloed heeft slow fashion op mens, milieu en klimaat als we ook geen ‘slow consumption’ aanbieden?  Moeten onze wegen zo nodig ook op zondag dichtslibben om onze consumptiedrang te bevredigen? Hebben zowel de natuur als de stad geen recht op één rustdag per week?  Zouden we de hunkerende consument in de mens niet eens aanmoedigen om wat rustiger aan te doen ipv hem als koopvee te bestoken met kortingen van 50% en 70% opdat hij zou kopen wat hij misschien niet eens nodig heeft?

Dit zijn bedenkingen en ze houden noch een oordeel, noch een veroordeling in. Er zijn mensen die het zonder de klimaatbedreigende en mensuitbuitende productiesytemen van goedkope kwaliteit, minimumprijzen en extreme kortingen, het budgetair zelfs niet zouden redden om hun kinderen netjes gekleed naar school te sturen!  We gaan de scheefgegroeide economische realiteit niet veranderen, daar zijn we ons van bewust.  Maar door op onze eigen kleinschalige manier consequent te zijn, stimuleren we het bewustzijn dat we als consument heel wat macht hebben!

Op deze manier installeren we een associatieve vorm van handel drijven: we vormen een informerende en dienende schakel tussen u en producenten die duurzaam en ethisch verantwoord werken en waar we vertrouwen in hebben.
En uiteraard hebben ook wij laatste stuks die maar plaats innemen in de winkel, en waar we graag iemand een plezier zouden mee doen….  En natuurlijk, mocht u door omstandigheden ons slechts op een zondag kunnen bezoeken, spreken we met veel plezier eens met u af op een zondag….
Associatieve economie vergt soepelheid en vertrouwen en dat willen we u aanbieden in functie van slow consumption waar u en wij, de uitgebuite arbeiders en de uitgeputte aarde, en niet te vergeten ons nageslacht, wel bij zullen varen.

Hartelijke groeten,

Maria en Christine

Hoera! Opnieuw onze gewone openingsuren!

Waarde klanten,
Beste vrienden,

We hebben deze uitdagende periode goed doorstaan en zijn blij u te melden dat de winkel vanaf dinsdag 2 juni opnieuw gewoon open is!
Uiteraard blijven we de aanbevolen afstands- en ontsmettingsregels respecteren.

meeuwTer opfrissing, onze openingsuren:
van dinsdag t.e.m. zaterdag van 10u-12u en van 13u-18u.
Indien u alsnog liever op afspraak komt, dan kan dat van dinsdag tot vrijdag vóór 10u of eventueel op maandag.  U kan mij contacteren via mail (maria_dermaut@hotmail.com) of opbellen 0474 62 12 35.

Dank u allen voor uw massale steun en vertrouwen in ons bio & fair textielproject!
Binnenkort zien we elkaar terug en hopelijk voelt u zich even positief en opgeladen als wij!

Hartelijke groeten,  Maria en Christine

TIP!!  Naast een stijlvolle, tijdloze zomercollectie hebben we ook biokatoenen mondmaskers op voorraad!

Het pashokje!

Waarde klanten,
Beste vrienden,

Covid-19 lijkt min of meer op zijn retour, en wij maken voorzichtig onze comeback!
De uitdaging is groot, maar heel interessant: langs alle kanten worden we goed bedoelend gemotiveerd om over te schakelen naar online-verkoop en erop gewezen dat we nooit zullen kunnen overleven zonder webshop.

Terwijl ‘een stenen winkel’ nu net een belangrijk onderdeel van het concept van Maria’s corner is, en dat ook zal blijven!  Een kleine maar aangename ontmoetingsruimte waar u kan rondkijken, kiezen en passen, waar u zich op uw gemak voelt, vrij van consumptiedruk, en waar u zoveel als uw hartje lust info kunt krijgen over grondstoffen, producenten, productieprocessen, wasvoorschriften, enz.

Maria’s corner was al van in het begin een evenwichtsoefening: eerlijk en ecologisch verantwoord textiel aanbieden aan prijzen die de consument aankan en/of bereid is te betalen…   En ook: hoe combineer je een eerlijk inkomen voor boeren en producenten met je eigen inkomen, om nog niet te spreken over de kosten voor de uitbating zelf…?
Maar we mogen zeggen dat het lukt!
Veel klanten voelen zich gelukkig dat ze een duurzame stek gevonden hebben, anderen waarderen de uitermate goede prijs/kwaliteit verhouding, weer anderen vinden er eindelijk de oplossing voor hun gevoeligheden en huidproblemen…
Maar iedereen komt terug en vertelt het verder!
Zo hoeven we alvast geen middelen te verliezen aan dure PR-stunts,  want u bent de meest efficiënte en de goedkoopste reclame die er bestaat!  Dank u!
SAM_0591
Kortom we zijn zeer hoopvol en we doen verder zoals wie we zijn en wat we zijn.
Tot nader order gaan we een gemengd systeem van openingsuren toepassen.
Iedere woensdag en zaterdag, gewoon open van 10 tot 12u en van 13u tot 18u.
Op dinsdag, donderdag en vrijdag open op afspraak:  maria_dermaut@hotmail.com of christine@stofenaarde.be of  0474 621 235  of 0488 699 482.

We heten u hartelijk welkom met mondmasker en handgel en in teatree olie gereinigde lucht èn voortaan met het pashokje IN de winkel!  Dus het woonkamer-pashokje met mogelijks een in het rond rennende poes en een – nu eens wel, dan eens niet- sympathieke kleuter om u te entertainen is afgeschaft!  Er heerst nu professionaliteit! 😉

Allen samen voor een betere wereld!
Veel groeten,

Maria en Christine

 

 

 

Heropstart vanaf 12 mei!

Waarde klanten,
beste vrienden,

Vanaf 11 mei hebben we groen licht om de winkel terug open te doen!

We hebben diep nagedacht over hoe we de heropening zo veilig mogelijk kunnen aanpakken voor u en voor ons,  en tegelijk ook aangenaam en comfortabel!

Zo kwamen we tot de conclusie om tot nader order op afspraak te werken.

Christine zal alvast de afspraken-agenda bijhouden, want mijn 4-jarige kleuter lijkt altijd net een of ander probleem te hebben, telkens als ik de telefoon aanneem of een mail beantwoord! 😉
We zijn voorzien van mondmaskers en handgel, we vernevelen natuurlijke luchtreiniger, we hebben een veilig pashokje in de winkel èn we houden strikt afstand van u!
Mail voor een afspraak naar christine@stofenaarde.be of bel  0488 699 482.

65_0Ziehier een idee of voorstel helemaal in de geest van de associatieve economie die we zo graag promoten, en waarbij o.a. vraag en aanbod op een duurzame manier op elkaar afgestemd zijn.  Mocht u aan nieuw ondergoed toe zijn, een topje, yoga kledij of een lounge pantalon, neem even een kijkje op de website van één van onze favoriete producenten: Albero!
De site is in het Engels en in het Duits, er is veel keuze, en zoals velen onder u al weten: de kwaliteit is top!

Stuur ons gerust een mailtje voor meer info en prijzen, indien een bepaald artikel u interesseert en/of uw bestelling.
We plaatsen dan een collectieve bestelling bij Albero en we leggen alles voor u klaar of we bezorgen het.
Hou rekening met wat levertijd: het vervoer vanuit Duitsland is nl. sterk onderhevig aan vertraging omwille van de maatregelen ginder.

Zoals u weet verpakken we sedert oktober 2019 al uw aankopen in een stofje.  Dit uiteraard om verpakking herbruikbaar en zinvol te maken en tegelijk om Lifeschool te ondersteunen, ons vriendenproject in Ghana.
Ondertussen hoorden we al hoeveel stofjes er ondertussen ook dienst deden om mondmaskers uit te maken!
Wat ons deed besluiten om nog een voorraad stof te verkopen tvv Lifeschool:  dus ook wie stof, lint en elastiek goedkoop zoekt voor mondmaskers, kan voortaan bij Maria’s corner terecht.

Tot slot:  we kunnen niet wachten om u opnieuw te mogen begroeten!
Veel groeten en hou het gezond,

Maria en Christine

Praktisch:
Mail voor een afspraak van dinsdag t.e.m. zaterdag van 10u tot 12u en van 14u tot 18u christine@stofenaarde.be (stel 1 of meerdere momenten voor en we bevestigen asap wat kan) of bel op 0488 699 482.

banner1-1

Pandemie: tijdelijke sluiting Maria’s corner

Waarde klanten en sympathisanten,
Beste vrienden,

De WHO heeft het coronavirus tot een pandemie uitgeroepen.
Onze regering heeft richtlijnen uitgevaardigd waardoor o.a. de winkel enkel tijdens de weekdagen mag open zijn.

De laatste dagen beseffen we echter uitzonderlijk goed hoe belangrijk gezondheid en veiligheid zijn. En ook wat solidariteit is.
We willen in geen geval een gelegenheid bieden aan het virus om zich verder te verspreiden.
Gelukkig voorziet Maria’s corner niet in behoeftes die niet kunnen wachten. Of anders gezegd: we hebben allemaal nog wel wat in de kast hangen om aan te doen 😉 en wat geschenkjes betreft:  die zijn in quarantainetijden ook niet echt aan de orde! 🙂

Vandaar dat we besloten hebben om helemaal te sluiten zolang nodig is.

– Mocht je dringend iets nodig hebt en je weet precies wat (maat, kleur, etc.) dan mag je gerust bellen of mailen, we leggen het klaar voor je en we spreken af wanneer je het afhaalt.
– Hetzelfde voor de mensen die bestellingen lopen hebben:  je kan je bestelling gerust komen ophalen na afspraak.

89274794_562040897738406_5325527750734249984_nDit zijn moeilijke en onzekere tijden, maar we zitten allemaal in hetzelfde schuitje en samen redden we het wel.  We houden vooral de moed erin en de afstand die we nu noodgedwongen moeten houden, halen we achteraf in!  Dat is beloofd!

Veel groeten en hou jullie goed!
Maria

We verpakken alles in een stofje!

Beste klanten en sympathisanten,

U hoorde het wellicht op de radio of las het in de krant:  Maria’s corner verpakt uw aankopen in een lap stof!  Geen afval, nuttig hergebruik en in het geval van een geschenkje:  de gelukkige ontvanger krijgt twee geschenkjes in één!

pakjesDe initiële bedoeling was dat u de lap stof hergebruikt als verpakking bij Maria’s corner of elders.  Maar menig enthousiaste klant raakte hier al erg geïnspireerd, ja soms in vervoering:  “Ohhh… zo mooi voor een rokje, een topje, een kussentje…. !”
Pràchtig!  Wij genieten hiervan!  Het is gewoon heerlijk dat we u een service kunnen aanbieden die het concept van Maria’s corner volledig ondersteunt: hergebruik, meer met minder, waardering voor wat we hebben.

Minder conform het concept van Maria’s corner is dat we uitzonderlijk open zijn deze zondag, 22 december.
Een aantal klanten vroeg of ze zondag mogen langskomen om hun bestelling op te halen, zodat ze al hun boodschappen kunnen combineren en slechts één keer naar Kortrijk komen.  Een logisch, tijd- en milieulievend idee!
Dus zondagnamiddag bieden we u uitzonderlijk een gezellige winkelnamiddag aan van 14u tot 18u.

Met het eindejaar in zicht, willen we u heel graag prettige feesten toewensen:  een vredig en gezellige kerstfeest en alle goeds voor 2020!
We willen u ook grondig dank u wel zeggen.
Maria’s corner bestaat nu een goeie twee en een half jaar. We groeien en blijven groeien, dankzij uw vertrouwen, uw keuzes en beslissingen, uw bereidheid om voor een andere manier van kopen en consumeren te kiezen.
Het is SAMEN met u dat we vorm en bestaan geven aan Maria’s corner.
U doet meer dan budget spenderen:  u geeft ons inspiratie en moed om kritisch, bewust en geëngageerd door te gaan.  Daarnaast is het gewoon zeer aangenaam om u over de vloer te hebben! Dank u!

Warme groeten,
Maria en Christine

 

 

 

 

Waarom stemmen op mij?

Beste klanten en sympathisanten,
Mag ik iets vragen?
Willen jullie op Maria’s corner stemmen als jullie favoriete lokale winkelier?Lc trui 3

Ik hecht belang aan jullie stem, natuurlijk omdat ik graag zou winnen, maar zelfs als ik niet win, vind ik de “Ik koop lokaal”-actie een nuttige bewustmakingstool rond sociale cohesie en de klimaatproblematiek.

Maria’s corner bestaat nu 2,5 jaar en ik heb geluk:  jullie vormen een mooie, echt toffe groep klanten, die de winkel doet groeien en bloeien!
Uit onze gesprekken maak ik uit dat jullie de uitstekende kwaliteit van het textiel waarderen, het bio en fairtrade verhaal, mijn warenkennis, maar ook gewoon de babbel, het contact, de uitwisseling.
Ik voel ook enorm veel sympathie van jullie:  alsof jullie zich er heel erg van bewust zijn dat het voor mij als jonge ondernemer niet evident is om stand te houden te midden van de grote ketens en de talloze webshops.
Dat verwarmt mijn hart en geeft me dag na dag de moed om mijn voornaamste doelen te respecteren:  eerlijke handel, een leefbare aarde en welzijn voor iedereen.
Maar, het is samen met jullie dat we alle vormen van uitbuiting proberen tegen gaan:  van de boeren, de producenten, van de aarde, van de pakjesleveranciers…
En het is eveneens samen met jullie dat we vechten voor onze aarde, ons water en onze lucht: door minder te consumeren, door te kiezen voor biolandbouw,  en door onze wegen te ontlasten van de talloze bestelwagens.
Dus stemmen op mij, is tegelijk ook stemmen voor jezelf, want onze doelen zijn dezelfde!

“Ik koop lokaal” is een initiatief ondersteund door de Europese Unie, de Vlaamse Overheid en de Provincie West-Vlaanderen en er is een prijzenpot verbonden aan de actie bestaande uit o.a. 3 weekendarrangementen, cadeaucheques van de deelnemende steden en gemeenten, etc…

Stem op mij en je krijgt er nooit spijt van!
🙂
Van harte dank en groeten,

jullie gedreven winkelierster,
Maria

warmtehart