COVID & CO

Waarde klanten,
beste vrienden,

We missen u!
Gezien de maatregelen mogen we u niet ontvangen in de winkel. Een webshop is geen optie, want fysieke ontmoeting met u was net één van de redenen waarom we drie en een half jaar geleden met Maria’s corner zijn van start gegaan! U alsnog trachten te bedienen, naar uw verhaal luisteren is momenteel dus een flinke uitdaging die we graag aangaan.

Hoe kunt u onze waren zien?
– we hebben een lijst met foto’s gemaakt met een heel aantal basics, met maten, kleur, prijs en samenstelling erbij;

– we hebben onze etalage, die al uit 4 ramen bestond, uitgebreid met de 2 etalages van de kunstgalerij naast Maria’s corner: etalage XXL dus!
We proberen onze waren zoveel in de etalages te exposeren en op uw vraag kunnen we er ook specifiek waren in leggen die u interesseren. We denken bv. aan de wolzijden bedrukte sjaals die allemaal unieke stukken zijn en moeilijk in een lijst te gieten zijn of aan een aantal wollen dekens die we ook speciaal voor Maria’s corner hebben laten maken en waarvan er telkens maar één voorradig is, of juweeltjes…

– kortom: check de inspiratielijst en/of de etalages en contacteer ons gerust indien u iets wil zien, iets nodig hebt, aan eindejaarsgeschenkjes denkt en/of wilt bestellen:
maria_dermaut@hotmail.com0474 621 235.

Hoe gaat het dan verder?
Aan u de keuze:
– of u komt uw bestelling ophalen aan de deur op een afgesproken moment;
– of we leveren uw bestelling met de fiets op een afgesproken moment (max ca 10km);
– u vereffent via overschrijving.
 

Wat mag u nog verwachten?
– uw bestelling wordt zoals gewoonlijk ingepakt in een herbruikbare lap stof;
– uw geschenken worden supermooi in stof ingepakt met gepaste linten en eventueel in kerstlook (cfr. uw aanwijzing)
– bij uw bestelling – ongeacht hoe groot of hoe klein- zullen enkele nostalgische vintage kerst- en nieuwjaarskaartjes zitten: u kunt die op uw beurt naar uw naasten kun sturen in deze contactloze tijden.
Maria’s corner geeft ze u met veel plezier cadeau en steunt hiermee Lifeschool Ghana , ons project in Ghana. 

We zijn er om al uw verdere vragen en mogelijke besognes te helpen beantwoorden; we staan open voor suggesties en willen niets liever dan u – al is het dan op uw of onze stoep- te ontmoeten!
Nog een prettig en positief najaar!

Met hartelijke groeten, 
Maria en Christine 

Er komt alleen op je af wat je aankan!

“Er komt alleen op je af wat je aankan!”
Een zeer waardevolle les, die al meermaals haar nut heeft bewezen en die ons ook nu diep en vastberaden doet nadenken over hoe we met deze sluiting van Maria’s corner kunnen omgaan.

Want we willen trouw blijven aan ons concept:
evenwaardig aan ons ecologisch en fairtrade textielaanbod, staan u en onze klanten- en/of vriendschapsrelatie centraal!
Wij bieden u de gelegenheid om bewust te kiezen en te kopen wat duurzaam en nuttig is en proberen aan uw persoonlijke noden en wensen te voldoen. Dit alles in real life, via een bezoekje en/of een babbel en bewust zonder webshop.
Hierdoor dragen we op zijn minst niet bij aan het dichtslibben van onze wegeninfrastructuur met bestelwagens.

We vinden er iets op!
Geef ons nog even de tijd, u mag ook zelf gerust suggesties doen.
Hou u goed en gezond en hou ook deze nieuwsbrief in de gaten.

Veel groeten,
Maria en Christine

Fairfashion = luxe voor de geest!

Luxe associëren we met glamour, duur, comfort, kwaliteit, gemak, aanzien, macht, uitstraling, rijkdom, weelde, overdaad… en voor wat kleding betreft is het niet anders.
Laat er ons geen doekjes omwinden: dure mode, sjieke merken en bevlogen couturiers zijn niet voor iedereen weggelegd. Velen onder ons moeten het stellen met wat de modemachine seizoen na seizoen uitbraakt in goedkope kledingketens en online textielconcerns.

Ongeacht of we ons nu tooien in luxemerken of dat we een gewone werkmens zijn die het een luxe vindt om een namiddagje ‘shoppen’ en helemaal loos gaat als het solden zijn, als we de mensonterende omstandigheden kennen in de textielindustrie, komt gelijk welke luxe in een totaal andere context te staan.
Hoe ervaar je de luxe of het comfort van zelfs je mooiste outfit als je weet dat er slavernij en kinderarbeid aan je kleren kleeft, als je op de hoogte bent van de vervuiling van land en water veroorzaakt door de kledingindustrie, als je zicht krijgt op de eigenlijk niet te overziene afvalberg aan niet-verkochte, online-geretourneerde en afgedankte kledij?

Proberen wij nu om u slecht of schuldig te laten voelen omdat u niet of niet al uw kledij milieuvriendelijk en fairtrade koopt?
Verre van! Beoordelen of veroordelen behoort niet tot onze taken! Daarnaast, om het eens in Bijbelse termen te zeggen: wie zonder zonde is, werpe de eerste steen!

Wat willen we dan wel?
Naast de alternatieven die we in Maria’s corner aanbieden willen we achtergrondinformatie geven en u in contact brengen met instanties die onderzoek doen naar transparantie in de kledingindustrie.

Maar bovenal willen we bijdragen aan uw welzijn door het beeld van wat luxe is een ruimere, niet materiële invulling te geven!
Wat met luxe voor de geest, voor het hart, voor de ziel…?
Hoeveel rust en goed gevoel geeft het niet te weten dat wat u om het lijf heeft, een minimum aan impact heeft gehad op het milieu en dat er geen uitbuitingstoestanden aan vooraf gegaan zijn, bijvoorbeeld omdat het tweedehands is, of van biologische teelt, of omdat mensen rechtvaardig betaald werden..
En wat meer is: deze vorm van luxe, de luxe voor de geest dus, is wèl voor iedereen weggelegd!
Check it out!

Van 7 tot 17 oktober loopt de Week van de Fairtrade.
Samen met enkele partners zetten we mee onze schouders onder het initiatief Fair pay for clean clothes.

 

Luxe groeten!
Maria en Christine

 

 

 

 

 

Korting! We hebben plaats nodig!

Waarde klanten en sympathisanten,
Beste vrienden,

De vakantie heeft ons deugd gedaan en we hopen van harte dat u hetzelfde kan zeggen.

Vol goede moed starten we op: we hopen dat de collecties die we voor de komende herfst en winter besteld hebben nu mondjesmaat kunnen worden geleverd.
DSC04932Het moet gezegd: onze economie kreunt en zucht!  Ook onze buitenlandse leveranciers zien orders geschrapt worden, ofwel door bedrijven die bankroet zijn, of door winkels die alvast de (bio)handdoek in de ring gooien. Nooit eerder waren we ons zo bewust van de lange weg en de vele productieprocessen die ons T-shirt ondergaan heeft alvorens we het over ons hoofd trekken;  hoe mensen en mensenlevens afhankelijk zijn van mekaar en hoe kwetsbaar onze onderlinge verbindingen.

Bij Maria’s corner zijn we hoopvol.  We zijn 3 jaar geleden met dit project begonnen omdat we er rotsvast op vertrouwen dat een samenleving zonder uitbuiting mogelijk is. Waar respect voor de aarde en haar bewoners geen utopie is, en ook geen slogan!  U bent en blijft de belangrijkste speler in dit project: we zijn afhankelijk van uw keuzes om Maria’s corner blijvend waar te maken.

Door de corona maatregelen zijn we heel lang gesloten geweest en hebben we nog  behoorlijk wat stock.  We heropenen de winkel dan ook met kortingen van 20% op onze einde reeksen. We hopen dat we u ermee van dienst kunnen zijn. Voor ons betekent het plaats in de rekken en vers geld!

Veel groeten, nog een mooie nazomer!
Maria en Christine

Even uitblazen…

Waarde klanten,
Beste vrienden,

Sedert 12 mei, de dag waarop de deur van Maria’s corner weer open mocht, beleefden we waarlijk prettige en intense weken!

U kwam ons opzoeken voor een babbel, om te kopen wat u nodig had, voor een geschenk voor deze of gene, of gewoon om mekaar weer te zien!
Voldoening, dat is het gevoel dat overheerste bij ons:  de bevestiging krijgen dat het duurzame pad dat we consequent trachten te bewandelen en te promoten, zinvol is en aanslaat.

We zijn heel dankbaar voor het vertrouwen dat u in ons stelt en dat we samen met u – ondanks alle (corona)verlokkingen van multinationals en e-commerce- mogen vormgeven aan een economie op mensenmaat, waarin bio, fair en lokaal centraal staan.

(c)VisitMonsMomenteel lonken de zomer, het spelen met Valentina en het zalige nietsdoen…
Daarom sluiten we van 21 juli t.e.m. 15 augustus.
We wensen u van harte een aangename en ontspannen zomertijd!

Veel groeten,

Maria en Christine

 

 

Slow consumption!

Waarde klanten,
Beste vrienden,

Nadat we het heftigste deel van de coronacrisis achter ons mogen laten, veren we terug op!  Het is bijzonder plezierig om u terug te zien, u te mogen bedienen en/of bijstaan in wat u zoekt.

Handelaren die tijdens de coronacrisis gedwongen (of niet) hun zaak sloten, werden door de overheid heel behoorlijk financieel ondersteund, zo ook Maria’s corner.
Maar ondernemers zouden geen ondernemers zijn als ze geen inhaalmanoeuvres bedachten en allerlei initiatieven op poten zetten die u moeten stimuleren om meer te consumeren.  Zo zijn er bijvoorbeeld zondagsopeningen gepland en is er dit weekend #KortrijkKorting, een shopping event dat de door de maatregelen afgelaste zomerbraderie moet vervangen.

biokledij 5Met Maria’s corner hebben we de uitnodigingen om aan deze verkoopcampagnes deel te nemen, gelaten voor wat ze waren en verkiezen ook post-corona 100% trouw te blijven aan waar we voor staan:  duurzaam, kwaliteitsvol, eerlijk en tijdloos textiel.  Slow fashion, zou je kunnen zeggen, een marketingbegrip dat het momenteel wel ‘doet’ en zowat lijnrecht staat tegenover de gangbare ‘fast fashion’ kledingindustrie:  modegril, niet duurzame materialen, goedkope afwerking, wegwerp, uitbuiting van arbeid(st)ers…
Ook nieuw onderzoek maakt duidelijk dat kledingbedrijven hun arbeid(st)ers geen leefbaar loon uitbetalen! Denk hierbij niet alleen aan de C&A’s, H&M’s of Primarks:  ook de meeste dure en duurdere merken hebben boter op hun hoofd. Check het internationaal netwerk Clean Clothes Campaign en de #fashionchecker die inzicht geeft in de hongerlonen die gangbaar zijn in de kledingindustrie.
Als je dan ook nog eens weet dat ontelbare containers met bestellingen die gereed stonden voor verscheping, door de grote kledingspelers geannuleerd werden omwille van de coronacrisis, beseffen we dat de “post-corona-betere-wereld” nog niet voor morgen is…

En wij stellen ons ook de vraag: hoeveel invloed heeft slow fashion op mens, milieu en klimaat als we ook geen ‘slow consumption’ aanbieden?  Moeten onze wegen zo nodig ook op zondag dichtslibben om onze consumptiedrang te bevredigen? Hebben zowel de natuur als de stad geen recht op één rustdag per week?  Zouden we de hunkerende consument in de mens niet eens aanmoedigen om wat rustiger aan te doen ipv hem als koopvee te bestoken met kortingen van 50% en 70% opdat hij zou kopen wat hij misschien niet eens nodig heeft?

Dit zijn bedenkingen en ze houden noch een oordeel, noch een veroordeling in. Er zijn mensen die het zonder de klimaatbedreigende en mensuitbuitende productiesytemen van goedkope kwaliteit, minimumprijzen en extreme kortingen, het budgetair zelfs niet zouden redden om hun kinderen netjes gekleed naar school te sturen!  We gaan de scheefgegroeide economische realiteit niet veranderen, daar zijn we ons van bewust.  Maar door op onze eigen kleinschalige manier consequent te zijn, stimuleren we het bewustzijn dat we als consument heel wat macht hebben!

Op deze manier installeren we een associatieve vorm van handel drijven: we vormen een informerende en dienende schakel tussen u en producenten die duurzaam en ethisch verantwoord werken en waar we vertrouwen in hebben.
En uiteraard hebben ook wij laatste stuks die maar plaats innemen in de winkel, en waar we graag iemand een plezier zouden mee doen….  En natuurlijk, mocht u door omstandigheden ons slechts op een zondag kunnen bezoeken, spreken we met veel plezier eens met u af op een zondag….
Associatieve economie vergt soepelheid en vertrouwen en dat willen we u aanbieden in functie van slow consumption waar u en wij, de uitgebuite arbeiders en de uitgeputte aarde, en niet te vergeten ons nageslacht, wel bij zullen varen.

Hartelijke groeten,

Maria en Christine

Hoera! Opnieuw onze gewone openingsuren!

Waarde klanten,
Beste vrienden,

We hebben deze uitdagende periode goed doorstaan en zijn blij u te melden dat de winkel vanaf dinsdag 2 juni opnieuw gewoon open is!
Uiteraard blijven we de aanbevolen afstands- en ontsmettingsregels respecteren.

meeuwTer opfrissing, onze openingsuren:
van dinsdag t.e.m. zaterdag van 10u-12u en van 13u-18u.
Indien u alsnog liever op afspraak komt, dan kan dat van dinsdag tot vrijdag vóór 10u of eventueel op maandag.  U kan mij contacteren via mail (maria_dermaut@hotmail.com) of opbellen 0474 62 12 35.

Dank u allen voor uw massale steun en vertrouwen in ons bio & fair textielproject!
Binnenkort zien we elkaar terug en hopelijk voelt u zich even positief en opgeladen als wij!

Hartelijke groeten,  Maria en Christine

TIP!!  Naast een stijlvolle, tijdloze zomercollectie hebben we ook biokatoenen mondmaskers op voorraad!

Het pashokje!

Waarde klanten,
Beste vrienden,

Covid-19 lijkt min of meer op zijn retour, en wij maken voorzichtig onze comeback!
De uitdaging is groot, maar heel interessant: langs alle kanten worden we goed bedoelend gemotiveerd om over te schakelen naar online-verkoop en erop gewezen dat we nooit zullen kunnen overleven zonder webshop.

Terwijl ‘een stenen winkel’ nu net een belangrijk onderdeel van het concept van Maria’s corner is, en dat ook zal blijven!  Een kleine maar aangename ontmoetingsruimte waar u kan rondkijken, kiezen en passen, waar u zich op uw gemak voelt, vrij van consumptiedruk, en waar u zoveel als uw hartje lust info kunt krijgen over grondstoffen, producenten, productieprocessen, wasvoorschriften, enz.

Maria’s corner was al van in het begin een evenwichtsoefening: eerlijk en ecologisch verantwoord textiel aanbieden aan prijzen die de consument aankan en/of bereid is te betalen…   En ook: hoe combineer je een eerlijk inkomen voor boeren en producenten met je eigen inkomen, om nog niet te spreken over de kosten voor de uitbating zelf…?
Maar we mogen zeggen dat het lukt!
Veel klanten voelen zich gelukkig dat ze een duurzame stek gevonden hebben, anderen waarderen de uitermate goede prijs/kwaliteit verhouding, weer anderen vinden er eindelijk de oplossing voor hun gevoeligheden en huidproblemen…
Maar iedereen komt terug en vertelt het verder!
Zo hoeven we alvast geen middelen te verliezen aan dure PR-stunts,  want u bent de meest efficiënte en de goedkoopste reclame die er bestaat!  Dank u!
SAM_0591
Kortom we zijn zeer hoopvol en we doen verder zoals wie we zijn en wat we zijn.
Tot nader order gaan we een gemengd systeem van openingsuren toepassen.
Iedere woensdag en zaterdag, gewoon open van 10 tot 12u en van 13u tot 18u.
Op dinsdag, donderdag en vrijdag open op afspraak:  maria_dermaut@hotmail.com of christine@stofenaarde.be of  0474 621 235  of 0488 699 482.

We heten u hartelijk welkom met mondmasker en handgel en in teatree olie gereinigde lucht èn voortaan met het pashokje IN de winkel!  Dus het woonkamer-pashokje met mogelijks een in het rond rennende poes en een – nu eens wel, dan eens niet- sympathieke kleuter om u te entertainen is afgeschaft!  Er heerst nu professionaliteit! 😉

Allen samen voor een betere wereld!
Veel groeten,

Maria en Christine

 

 

 

Heropstart vanaf 12 mei!

Waarde klanten,
beste vrienden,

Vanaf 11 mei hebben we groen licht om de winkel terug open te doen!

We hebben diep nagedacht over hoe we de heropening zo veilig mogelijk kunnen aanpakken voor u en voor ons,  en tegelijk ook aangenaam en comfortabel!

Zo kwamen we tot de conclusie om tot nader order op afspraak te werken.

Christine zal alvast de afspraken-agenda bijhouden, want mijn 4-jarige kleuter lijkt altijd net een of ander probleem te hebben, telkens als ik de telefoon aanneem of een mail beantwoord! 😉
We zijn voorzien van mondmaskers en handgel, we vernevelen natuurlijke luchtreiniger, we hebben een veilig pashokje in de winkel èn we houden strikt afstand van u!
Mail voor een afspraak naar christine@stofenaarde.be of bel  0488 699 482.

65_0Ziehier een idee of voorstel helemaal in de geest van de associatieve economie die we zo graag promoten, en waarbij o.a. vraag en aanbod op een duurzame manier op elkaar afgestemd zijn.  Mocht u aan nieuw ondergoed toe zijn, een topje, yoga kledij of een lounge pantalon, neem even een kijkje op de website van één van onze favoriete producenten: Albero!
De site is in het Engels en in het Duits, er is veel keuze, en zoals velen onder u al weten: de kwaliteit is top!

Stuur ons gerust een mailtje voor meer info en prijzen, indien een bepaald artikel u interesseert en/of uw bestelling.
We plaatsen dan een collectieve bestelling bij Albero en we leggen alles voor u klaar of we bezorgen het.
Hou rekening met wat levertijd: het vervoer vanuit Duitsland is nl. sterk onderhevig aan vertraging omwille van de maatregelen ginder.

Zoals u weet verpakken we sedert oktober 2019 al uw aankopen in een stofje.  Dit uiteraard om verpakking herbruikbaar en zinvol te maken en tegelijk om Lifeschool te ondersteunen, ons vriendenproject in Ghana.
Ondertussen hoorden we al hoeveel stofjes er ondertussen ook dienst deden om mondmaskers uit te maken!
Wat ons deed besluiten om nog een voorraad stof te verkopen tvv Lifeschool:  dus ook wie stof, lint en elastiek goedkoop zoekt voor mondmaskers, kan voortaan bij Maria’s corner terecht.

Tot slot:  we kunnen niet wachten om u opnieuw te mogen begroeten!
Veel groeten en hou het gezond,

Maria en Christine

Praktisch:
Mail voor een afspraak van dinsdag t.e.m. zaterdag van 10u tot 12u en van 14u tot 18u christine@stofenaarde.be (stel 1 of meerdere momenten voor en we bevestigen asap wat kan) of bel op 0488 699 482.

banner1-1