We doen niet mee! Of toch?

Als Kortrijkse winkelier worden we uitgenodigd om deel te nemen aan het “Superkoopweekend tijdens het Weekend van de Klant op 6 & 7 oktober”.  Allerhande commerciële acties worden op touw gezet om de consument naar de stad en aldus naar de winkels te lokken.
De vroegere “Dag van de klant” waarbij men de klant een attentie schonk, blijkt nu “Wéékend van de klant” te zijn geworden en is gekoppeld aan wat men een “Superkoopweekend” noemt.
Alweer een zondagsopening met extra autoverkeer in de stad; alweer een extra dag om te kopen wat we al dan niet nodig hebben.

Zo’n zondag waarop alles stil en rustig is, winkels gesloten, ontspannen wandelaars die langs de etalages flaneren…  dat hééft toch iets?  De stad die gedurende één dag per week even kan herademen, zich even kan opfrissen…

Zonder hardnekkig te willen zijn – er zijn gelegenheden zoals b.v. de Sinksenfeesten of de braderie, waarop Maria’s corner óók op zondag open is –  trachten we die wekelijkse rust-en stiltedag te respecteren.
In de van oorsprong christelijke, joodse en moslimtraditie zijn de respectievelijke rustdagen zondag, zaterdag en vrijdag gebaseerd op religieuze voorschriften. Maar wist u dat in lokale samenlevingen in Afrika er van oudsher – dus lang vòòr de heilige boeken bestonden- en tot op vandaag, een vaste dag in de week is waarop men bijvoorbeeld niet aan landbouw mag doen of waarop met niet in de rivier mag gaan? Ook niet om te vissen, ook niet om kleren te wassen, men mag zelfs de rivier niet oversteken. De uitleg die de zogenaamd ‘primitieve’ volkeren daarvoor geven?  Zodat de rivier kan recupereren en ook eens een dag voor zichzelf heeft! Mooi toch?

Geen zondagsopening dus, maar op zaterdag 6 oktober gaan we niet nalaten om onze klanten wel te doen!
WVD-Fairtrade-A3Tijdens De week van de Fair Trade is Maria’s corner één van de stopplaatsen voor de avondwandelingen die Kortrijk Fair Trade Gemeente organiseert.  Op verschillende gevels in de stad zullen er in het teken van de fairtradehandel verbluffende offscreen projecties te zien zijn van Thelooca.  Op iedere stopplaats wacht er u een heerlijk eerlijk drankje en hapje.
Op 6 oktober geven we aan iedere klant zo’n Fair Trade wandeling cadeau!
De wandelingen gaan door op 6, 12 en 13 oktober telkens om 19u30, met als startpunt Oxfam Wereldwinkel.
Graag gedaan!

Met lieve groeten,
Maria en Christine

 

 

 

 

Een gedachte over “We doen niet mee! Of toch?

  1. groot gelijk….vind het ook niet kunnen dat al die winkels open willen zijn op hun rustdag….want het is immer ten koste van het welzijn van de vele werknemers

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s